У «земельному» законопроекті, не дивлячись на внесені правки, не були враховані ключові вимоги аграріїв — ВАР

У «земельному» законопроекті, не дивлячись на внесені правки, не були враховані ключові вимоги аграріїв — ВАР

Середа, 15 січня 2020

У презентованому кінцевому варіанті законопроєкту №2178-10 про ринок землі, який виноситиметься на друге читання у парламенті, не дивлячись на внесені правки, не були враховані ключові вимоги аграріїв.

Зокрема, — вимога щодо поетапного запуску ринку землі.

«ВАР неодноразово наголошувала, що земельну реформу потрібно проводити у два етапи: спочатку право купувати землю повинні отримати лише фізичні особи-громадяни України з обмеженням в одні руки до 500 га. І лише через певний час — два-три роки — доступ до ринку землі може бути наданий юридичним особам з обмеженням по концентрації землі у 5 тис. га», — відмічається у повідомленні.

У ВАР пояснюють, що подібний підхід дав би можливість малим аграріям конкурувати з великими на рівних. Натомість зараз чимало з них просто не зможуть взяти кредити на купівлю землі, оскільки не мають ні необхідної кредитної історії, ні звітності, ні досвіду роботи з банками. І більшість банків не готові працювати з малими аграріями.

Більше деталей, стосовно формування ринку землі в Україні та його впливу на агробізнес, а також про особливості оподаткування у 2020 році - на Міжнародному конгресі із рослинництва "TOP CROPS" уже 11 лютого.
Поспішайте зареєструватись!

Для участі аграрних підприємств: +38 (067) 470-55-63
Для участі компаній-партнерів: +38 (067) 503-84-38