Запальна дискусія по земельним питанням і секрети оптимізації виробництва від лідерів галузі – TOP CROPS 2020

Запальна дискусія по земельним питанням і секрети оптимізації виробництва від лідерів галузі – TOP CROPS 2020

Середа, 12 лютого 2020

11 лютого під Києвом відбувся Перший міжнародний конгрес з рослинництва TOP CROPS, який об’єднав майже 500 учасників з усієї України. Ключовими темами обговорення стали земельне законодавство, оптимізація агробізнесу та кооперація, як додатковий економічний резерв. Організаторами події виступили Всеукраїнська Аграрна Рада та агроконсалтингова компанія DYKUN.

«Ми зібралися для того, щоб обговорити, порадитися, прийняти рішення, а найголовніше поділитися досвідом. Ми доводимо всьому світу, що аграрний сектор України на сьогоднішній день є дійсно локомотивом економіки», - зазначив заступник голови ВАР Денис Марчук під час офіційного відкриття заходу.

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький долучився до вітань учасників відзначивши, що ВАР є драйвером розвитку технологій і обміну досвідом: «Вивчивши програму TOP CROPS та поспілкувавшись з учасниками, розумію, що на 95% успіх залежить саме від вас, від вашої праці, знань та старань. Звісно, є інша частка, яку називають політичною, але це точно не те, що стане на заваді. Я чітко розумію, що всі ті досягнення, які є в аграрному секторі, саме завдяки вашій важкій праці, а також участі в таких подіях».

В рамках конгресу працювало три одночасні секції для власників, агрономів і механізаторів, та виставкова зона, де всі бажаючі могли ознайомитись з новинками техніки від ТОВ «Пьотінгре – Україна», фінансовими пропозиціями від «Альфа – Банк», сучасними рішеннями в живленні і удобренні від «Нор-ЕстАгро» та рішенням енергетичних потреб від «ETG.ua».

«Рослинництвом в Україні займається близько 25 тис. підприємств і кожен із них вчиться виключно із власного досвіду. Формат в якому можна зібратись спеціалістам, поділитись власним досвідом і здобутками є вкрай важливим. Нам є куди рости, навіть в таких класичних культурах як кукурудза, озима пшениця, соняшник, але для того потрібно слідкувати за світовими тенденціями, обмінюватись досвідом, впроваджувати його в Україні і покращуватись з кожним роком. Саме такі події, як TOP CROPS дають таку можливість і я радий, що організатори вирішили розвивати сферу рослинництва», - відзначив бренд-менеджер ТОВ «Пьотінгер» Володимир Мірненко.